Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@05:24:01 GMT

بازيگرانِ خواننده موفق و ناموفق

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۰۸۴۱۲

خبرگزاري آريا - هفته نامه همشهري جوان - محمدرضا جعفري: محمدرضا فروتن با انتشار آلبوم «مي فهممت» به جمع بازيگران خواننده اضافه شد. در اين سال ها کدام بازيگران وارد عرصه موسيقي شده اند و چقدر موفق بوده اند؟

آلبوم موسيقي «مي فهممت» با صداي محمدرضا فروتن هفته گذشته منتشر شد و به يکي از پرفروش ترين آلبوم ها تبديل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همين خبر کافي بود که باز هم حواشي حضور چهره ها در عرصه هاي غيرتخصصي بالا بگيرد و بازار نقد و نظرها حسابي داغ شود. انتقاداتي که فروتن پاسخي به آن ها نداده و به انتشار آلبوم در سکوت خبري بسنده کرده است. مدت ها بود که خبر توليد آلبوم «مي فهممت» به گوش مي رسيد ولي گويا نتيجه کار، فروتن را راضي نمي کرده ولي بالاخره دل را به دريا زد و اولين آلبوم موسيقي اش را بدون سر و صدا و رونمايي منتشر کرد.

اين آلبوم، اولين آلبومي نيست که يک بازيگر منتشر مي کند و احتمالا آخرينش هم نخواهدبود. به بهانه انتشار اين آلبوم سراغ آلبوم هاي شاخص اين سال ها رفتيم که در آن ها بازيگران شناخته شده در مقام خواننده ظاهر شدند و هرکدام را به صورت اجمالي بررسي کرديم تا ببينيم چه ضعف ها و قوت هايي دارند و به سبک نمره دادن کيفي دبستان، کيفيت شان را تعيين کرديم.

آلبوم مي فهممت؛ محمدرضا فروتن

سه ضلع کامل مربعکيفيت: نياز به تلاش بيشترشاه بيت: مث ابرم که تا آخر/ بايد بارون بشم اما/ مي خندم چون ميون جمع/ مي خوام پنهون بشم اما



با گذشت 15 سال از اکران فيلم «شب يلدا» همچنان صداي گيرا و بغض آلود محمدرضا فروتن را در اين فيلم به ياد داريم. فروتن وقتي در يکي از صحنه هاي تاثيرگذار فيلم مي خواند: «عکس تو، تو قاب سينمه/ ياد تو هميشه با منه» دل مخاطب مي لرزد و بغض گلويش را مي گيرد. اتفاقي که در آلبوم «مي فهممت» کمتر و شايد فقط در آهنگ «روزا مرگ عشق» رخ مي دهد. آهنگي که پيشتر در فيلم «متروپل» مسعود کيميايي شنيده بوديم. انگار تاثيرگذاري خوانندگي فروتن هم به فيلم ها وابسته است.

بايد همين اول کار، تکليف مان را روشن کنيم که از آلبوم موسيقي يک هنرپيشه چه توقعي داريم؟ فکر مي کنم کسي از يک بازيگر- هر چقدر هم که قدرتمند باشد- توقع ندارد مانند يک خواننده درجه يک بخواند. همين که صدايش فالش و سازش ناکوک نباشد، نيمي از راه را رفته.

محمدرضا فروتن در نيمه اول راه موفق بوده است و چهار سال روي صدا و موسيقي اثرش تمرکز کرده تا آلبوم آبرومندي را منتشر کند. تمام هفت ترانه آلبوم را دکتر افشين يداللهي سروده، آهنگسازي کار توسط بابک زرين انجام شده است و سيروان خسروي، رضا تاجبخش، اميرميلاد نيکزاد و بابک زرين تنظيم کار را برعهده داشته اند.

فروتن با کمک گرفتن از يک گروه کاملا حرفه اي، سه ضلع مربع را کامل کرده تا از اين زاويه مورد نقد قرار نگيرد. مسئله اي که بابک زرين آهنگساز کار هم به آن اعتقاد دارد؛ «محمدرضا به دليل اتفاقات که براي ساير بازيگران در عرصه خوانندگي رخ داد، سعي کرد انتقاداتي را که به ديگران وارد مي کردند، از کار خودش برطرف کند. روي خواندن خودش حساس شده بود و سعي کرد که مشکلات موجود در اين قسمت را برطرف کند. حس مي کنم اين آلبوم نسبت به آثار ساير بازيگران در عرصه خوانندگي متفاوت است. به دليل اين که در زمينه توليد از چهره هاي موسيقي پاپ استفاده شده است. بازيگران ما يا از چهره ها استفاده نکرده اند يا از افرادي استفاده کرده اند که خيلي چهره نبودند.»



آلبوم روي ديگر؛ بهرام رادان

سرکشي علاقه هاکيفيت: نياز به تلاش بيشترشاه بيت: وقتي که خيال کني دنيا ديگه تو مشتته/ اون لحظه تاريک ترينه، تو گم شدي تو عمق شب/ باختي زندگي رو زود، سرت تو برفه مثل کبک



چهار سال پيش همين موقع ها بود که بهرام رادان آلبوم موسيقي دو زبانه «روي ديگر» را منتشر کرد. آلبومي در سبک راک که حواشي زيادي به راه انداخت و منتقدان زيادي پيدا کرد. رادان در آلبوم «روي ديگر» 9 قطعه به زبان فارسي خواند و سه قطعه را به زبان انگليسي منتشر کرد تا روي ديگري از هنرمندي هايش را نشان بدهد. قرار بوده تمام قطعات به زبان انگليسي خوانده شوند ولي براي اين که بازار داخلي را از دست ندهند، قطعات فارسي هم به آلبوم اضافه شدند. کيوان هنرمند، آهنگساز فيلم هاي گاوخوني و چهارانگشتي در اولين تجربه آهنگسازي و تنظيم آلبومش با بهرام رادان همکاري کرد. اين کم تجربگي و ناپختگي خواننده و آهنگساز در کليت کار اثر منفي گذاشته.

حاشيه هاي خوانندگي رادان در اين آلبوم، قبل از انتشارش شروع شد. صداي خش دار و بدون تحرير بازيگر خوش سيماي سينما، صداي خلي از منتقدها را درآورد. رادان براي کم شدن انتقادها، ويدئو کليپي حرف اي و خوش ساخت منتشر کرد که مورد توجه هوادارانش قرار گرفت، ولي منتقدان را راضي نکرد. عبدالحسين مختاباد در نقد اين آلبوم گفته بود که اگر رادان صدا داشت جاي چاووشي لب نمي زند.

همين اتفاق باعث شد آقاي خواننده که نقش تهيه کننده آلبوم را هم بر عهده دارد، در مقام پاسخگويي قرار بگيرد؛ «نه آوازخوان هستم و نه قصد آوازخواني داشتم. اصلا اساس اين که اين اثر به وجود آمد، علاقه بود. هيچ کسي نمي تواند کس ديگري را از آن چيزي که علاقه اش است، منع کند. در مخالفان اين آلبوم هيچ عقلي نديدم، ذره اي سواد در مخالفت شان نديدم که به دنبالش بروم، البته دو سه نقد ديدم که نقدهاي خوبي بود که به دلم نشست، ولي 95 درصد مخالفت ها از روي حسادت و بخل بود و اين که طرف فکر مي کرد چيزي از سفره او کم شده.»



برگ و باد، ماه مي خنده؛ محمدرضا هدايتي

پسر شريف موسيقيکيفيت: خوبشاه بيت: «من با تو آرومم وقتي دستامو مي گيري/ وقتي حالمو مي پرسي، حتي وقتي ازم سيري»




شايد در جريان نباشيد که محمدرضا هدايتي تا به حال دو آلبوم موسيقي و بيش از 15 تک آهنگ منتشر کرده و در حال تهيه آلبوم بعدي اش است. صداپيشه عروسک پسرعمه زا از سال 87 انتشار رسمي آلبوم موسيقايي اش را شروع کرد.

هدايتي، هشت سال پيش که کمي از فعاليت هاي بازيگري اش کم کرده بود، با خواندن هفت آهنگ، آلبوم «برگ و باد» را منتشر کرد تا رسما وارد عرصه موسيقي شود. آلبوم اول براي هدايتي بيشتر حالت دستگرمي داشت تا خودش را تثيبت کند. براي همين چهار سال بعد تمام تلاشش را کرد تا آلبوم «ماه مي خنده» را با بالاترين کيفيت منتشر کند که تا حد زيادي هم موفق بود.آهنگسازي اين آلبوم که از نه قطعه تشکيل شده هم بر عهده خودش بود. بعضي آهنگ هاي اين آلبوم و تک آهنگ هاي هدايتي خيلي زود هيت شد و صداي گرم خواننده سيستاني همه جا شنيده مي شد.

هدايتي در اين سال ها روي استيج نمايشگاه بين المللي هم حاضر شده و مورد استقبال طرفدارانش قرار گرفته است. همين استقبال باعث شده که محمدرضا براي انتشار سومين البوم دست و دلش بلرزد و با وسواس بيشتري رويش کار کند. آلبوم سوم محمدرضا هدايتي «عشق پنهاني» است که نويد انتشارش از سال93 به گوش مي رسد؛ ولي هنوز که هنوز است منتشر نشده است. مثل اينکه آقاي هدايتي مشغول صداپيشگي در مجموعه کلاه قرمزي است.



آلبوم از روي سادگي؛ مهران مديري

حرفه: تيتراژخوانکيفيت: خوبشاه بيت: «آره بارون ميومد خوب يادمه/ مثل آخراي قصه اين که آدم مي ره به رويا»



خيلي ها خوانندگي مديري را با خواندن تيتراژ سريال هاي طنز خودش به ياد مي آورند، اما مديري چند سال قبل از اين که تيتراژ بخواند، دو آلبوم موسيقي منتشر کرده بود. آقاي طناز سال 78 در آلبوم «دلتنگي ها» اشعار هاتف عليمرداني را دکلمه کرد و سال بعدش با آلبوم «از روي سادگي» رسما خوانندگي را تجربه کرد.

مديري از طريق ساخت مجموعه هاي طنز تلويزيوني مورد توجه عموم مردم بود و همان سال مجموعه هاي «ببخشيد شما» و «پلاک 14» را روي آنتن تلويزيون داشت. همين محبوبيت باعث شد آلبوم دومش مورد توجه مردم قرار بگيرد. آن زمان که چندشغلگي هنرمندان مرسوم نبود، خيلي ها ترغيب شدند تا هشت آهنگي را که بابک بيات و فريدن خلعتبري براي اين آلبوم پاپ ساخته اند، بشنوند.

بدون شک مهران مديري صداي گرم و گوش نوازي دارد اما در مورد انتشار آلبوم موفق نبود و اگر همان سال ها از محبوبيت بازيگري اش برخوردار نبود، کار آن قدر جدي نمي شد که مديري هوس برگزاري کنسرت به سرش بزند اما استاد خيلي زود به حرفه بازيگري و کارگرداني چسبيد و قطعه هايي را براي تيتراژ سريال ها خواند.

تيتراژ فيلم «هم نفس» و مجموعه هاي تلويزيوني «مهر و ماه»، «شب هاي برره»، «باغ مظفر»، «دورهمي» و «زعفراني» کارهاي شنيدني و قابل تامل مديري هستند؛ اما آقاي مجري- بازيگر- کارگردان به همين تيتراژخواني ها بسنده نکرد و سال 89 به گروه موسيقي دارکوب پيوست و در کنار حامد بهداد خوانندگي گروه را برعهده گرفت. همکاري مديري با گروه خيلي دوام نداشت و دوباره به تيتراژخواني اش برگشت.



ماه ني، خورشيد، آژنگ؛ اميرحسين مدرس

مذهبي اصيلکيفيت: قابل قبولشاه بيت: توي اين شهر شلوغ يه آشنا کنارم نيست/ حتي يه سرپناه واسه قلب بي قرارم نيست



اميرحسين مدرس که سال ها تجربه اجرا و بازيگري دارد، 10 سال پيش اولين آلبوم موسيقي اش به اسم «ماه من» را منتشر کرد. اين آلبوم که حال و هواي مذهبي دارد، حاصل خوانندگي مدرس و آهنگسازي حميدرضا صدري است. در سال هايي که موسيقي مذهبي راهش را گم کرده بود و ريتم موسيقي لس آنجلسي هم در نوحه ها شنيده مي شد، اميرحسين مدرس نوحه هاي اصيل و جان دار قديمي و جديد را بازخواني کرد و حسابي مورد توجه قرار گرفت.

استقبال از اين آلبوم باعث شد تا مدرس که خودش پايه هاي مذهبي قوي اي دارد، پنج سال بعد آلبوم بعدي اش را هم در همين حال و هوا منتشر کند. آلبوم 10 قطعه اي «خورشيد» با تنظيم عليرضا صالحي نژاد کاملا فضايي عاشورايي دارد و از سازهاي کوبه اي و زهي اي استفاده شده که عزاداري هاي محرمي را يادآور مي شود. خوانندگي مدرس در اين آلبوم با دکلمه هايي از امين تارخ همراه شد و مورد توجه مخاطبان مذهبي قرار گرفت.

آقاي مجري در اين سال ها چند تيتراژ خوانده که همراهي اش با رضا عطاران در سريال «متهم گريخت» حسابي هيت شد. اميرحسين مدرس سال 91 سومين آلبومش را به نام «آژنگ» اين بار در فضاي موسيقي پاپ توليد کرد که با وجود جذابيت اثر با انتظار مخاطب همخواني نداشت و موفقيت آميز نبود.



از عشق گفتن، غوغا، کازابلانکا؛ رضا رويگري

هر دهه يک آلبومکيفيت: ديگه تلاش نکنشاه بيت: «اسکارُ من مي گيرم اما چه فرقي داره/ نقش سياهي لشکر با يه اَبرستاره؟!»




سال 57 با خواندن يک سرود انقلابي کارش را شروع کرد. رويگري با خواندن آهنگ «ايران ايران» ره صدساله را يک شبه طي کرد و با گذشت 38 سال از انقلاب، همچنان يکي از آهنگ هاي ثابت دهه فجر است. از بچگي قاري قرآن بوده، خوانندگي را هم دوست داشته ولي فرصتش پيش نمي آمده تا اين که در دهه 70 آلبوم «از عشق گفتن» را براساس آهنگ هايي ساخته خودش خواند که هيچ صدايي ازش بلند نشد.

رويگري ده سالي بي خيال خوانندگي شد و بازيگري را ادامه داد تا اين که در دهه 80 دوباره فيلش ياد هندوستان کرد و آلبوم «غوغا» را باز هم با آهنگسازي خودش وارد بازار موسيقي کرد. اين آلبوم رضا رويگري هم در سکوت خبري توزيع شد و مورد توجه قرا رنگرفت.باز هم يک ده هگذشت تا سومين آلبوم آماده انتشار شود. هر چقدر که دو آلبوم اول بي حاشيه بودند آلبوم سوم حسابي حاشيه ساز شد. کيفيت پايين آلبوم بخشي از ماجرا بود و پخش يکي از آهنگ هاي آلبوم در سريال «معراجي ها»ي مسعود ده نمکي بخش ديگر ماجرا.

يغما گلرويي يکي از ترانه سراهاي اصلي آلبوم، از انتشار ترانه اش بدون نام گلايه کرد و تا توانست به رويگري تاخت و گفت ترانه را به خواننده هاي حرفه اي مي دهد. رضا رويگري هم در پاسخ گفت که 110 ميليون تومان براي آلبوم هزينه کرده است و مي تواند هر کجا که دلش خواست، آهنگ ها را منتشر کند.

• محمدرضا گلزار، شهاب حسيني، حامد بهداد، احسان کرمي، رضا عطاران، امين حيايي، برزو ارجمند، اميريل ارجمند، حميد گودرزي و فتحعلي اويسي ديگر بازيگراني هستند که خوانندگي را تجربه کرده اند و حتي کنسرت هم برگزار کرده اند. محمدرضا گلزار يکي از سوپراستارهاي سينماست که به تازگي اولين کنسرتش را در بندرعباس برگزار کرد.

• حميدرضا صدري کسي است که به جواد رضويان، رضا عطاران و اميرحسين مدرس پيشنهاد خواندن تيتراژ سريال ها را مي دهند و از همه جالب تر اين که به اصغر فرهادي هم اصرار مي کند تيتراژ سريال «يادداشت هاي کودکي» را بخواند.

• سحر قريشي، رويا نونهالي، نيکي کريمي، فاطمه معتمدآريا، لعيا زنگنه، انديشه فولادوند، لاله اسکندري، هنگامه قاضياني، بهنوش بختياري، بهاره رهنما و بهناز جعفري خانم هاي بازيگري هستند که علاقه شان به موسيقي را با دکلمه اشعار و ترانه ها نشان داده اند.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۰۸۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، بیستمین شب موسیقی ارسباران ساعت ۱۸ روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

این برنامه با عنوان «طنین بال قو» به مناسبت زادروز زنده‌یاد غلامحسین بنان به یادمان این خواننده فقید موسیقی دستگاهی ایرانی اختصاص دارد.

در این برنامه که با حضور استادان، پیشکسوتان و هنرمندان موسیقی برگزار می‌شود، چندین اجرای موسیقی پیش‌بینی شده است و سخنرانان مراسم درباره ویژگی‌های آواز بنان نکاتی را بیان خواهند کرد.

غلامحسین بنان (زاده ۱۰ اردیبهشت ۱۲۹۰ و درگذشته ۸ اسفند ۱۳۶۴) خواننده موسیقی دستگاهی ایرانی بود. او از سال ۱۳۰۶ تا سال ۱۳۴۷ در زمینه موسیقی فعالیت داشت و عضو شورای موسیقی رادیو، استاد آواز هنرستان موسیقی تهران و بنیان‌گذار انجمن موسیقی ایران بود. بنان را نخستین خواننده ایرانی آشنا با خط بین‌المللی موسیقی (نُت) دانسته‌اند. جنس صدای وی از نوع باریتون بود. ترانه‌هایی از جمله «بهار دلنشین»، «الهه ناز» و سرود «ای ایران» از آثار شناخته‌شده با صدای بنان هستند.

حضور در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است و برای شرکت در آن می‌توانید به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنید.

کد خبر 6093445 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • سندرم مرموزی که چهره خواننده مشهور را عوض کرد؛ بیماری «سلن دیون» چیست؟
  • سامان احتشامی در تهران کنسرت برگزار می‌کند
  • پوستر جدید «نقش هیتلر در آلبوم خانوادگی» منتشر شد
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران
  • یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران | وقتی او در مورد پایان رابطه عاطفی خود حرف می‌زند...
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون